Koszyk
    Przecier dyniowy 3kg - VORTUMNUS
    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    Przecier dyniowy 3kg - VORTUMNUS

    • Vortumnus
    • 0026315
    • Na zamówienie
      • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 200,00/47,00
      • Tłuszcz (g) - < 0,50
      • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 0,00
      • Węglowodany (g) - 9,30
      • w tym cukry (g) - 9,20
      • Sól jako NaCl (g) - 0,01
      • Białko (g) - 1,70
    • Przechowywać w temperaturze od 0 do 25°C przy wilgotności nie większej niż 75%.
    • Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i zużyć w ciągu kilku dni.
    • Przecier dyniowy 99,5%, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu
    Twoja cena
    Zapytaj o cenę
    Opis

    Przecier dyniowy - VORTUMNUS

    Przecier poprawia smak, sprawia, że zarówno ciasto jak i pieczywo jest bardziej delikatne, a gotowy wyrób jest wizualnie większy i ma piękny kolor żółtek.

    Przecier dyniowy wydłuża świeżość i wilgotność gotowego wyrobu do 4 dni i sprawia, że ciasto nie wciąga tłuszczu. Pieczywo zachowuje świeżość i nie obsycha.

    Pozwala obniżyć koszty produkcji.

    Przecier dyniowy powstaje poprzez przecieranie świeżej dyni.

    Produkt o jednolitej, gładkiej konsystencji, żółto-pomarańczowym kolorze oraz wyrazistym dyniowym smaku

    Idealny do do ciasta ucieranego, ucieranego, drożdżowego, kruchego, jogurtowego, deserowego , francuskiego, półfrancuskiego, pieczywa oraz deserów.

    Dozowanie: od 5% -10% w stosunku do mąki.

     

     

    W opakowaniu:

    3 kg 

    Najczęściej kupowane zobacz więcej
      Inne z tej kategorii