Główne składniki dekoracji waflowych to: skrobie (ziemniaczana, kukurydziana, ryżowa), woda, barwniki organiczne i/lub syntetyczne i/lub identyczne z naturalnymi i/lub barwniki nieorganiczne, koncentraty owocowo- warzywne, aromaty naturalne i/lub identyczne z naturalnymi, substancja słodząca – acesulfam K. Dekoracje perłowe zawierają: szelak, dwutlenek krzemu, krzemian glinowo potasowy – warstwa zewnętrzna dekoracji, olej roślinny.
Szczegółowy skład jest określony na opakowaniu każdego produktu.
Dekoracje waflowe otrzymuje się ze skrobi z dodatkiem wody i substancji barwiących poddanych działaniu wysokiej temperatury i odpowiednio uformowanych.
Nie zawiera konserwantów, substancji obcych i zanieczyszczeń.
Produkt przeznaczony do dekoracji m.in. wyrobów cukierniczych, kremów, deserów i wielu innych produktów spożywczych.
Zaleca się dekorowanie tuż przed podaniem.
W opakowaniu:
6 sztuk