Koszyk
    Mąka pszenna włoska do pizzy neapolitańskiej typ 00 VERA AVPN 25kg – Molini Bongiovanni
    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    Mąka pszenna włoska do pizzy neapolitańskiej typ 00 VERA AVPN 25kg – Molini Bongiovanni

    • Bongiovanni
    • 0025691
    • 24h
      • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1576,00/372,00
      • Tłuszcz (g) - 1,10
      • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 0,20
      • Węglowodany (g) - 76,50
      • w tym cukry (g) - 3,50
      • Sól jako NaCl (g) - 0,01
      • Błonnik (g) - 2,80
      • Białko (g) - 12,00
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • mąka pszenna typ 0, walec frezowany
    Twoja cena
    8,47
    zł brutto za kg
    Cena regularna
    8,47
    zł brutto za kg
    Cena za WOR
    211,75
    zł brutto
    Opis

    Mąka pszenna VERA AVPN - Bongiovanni

    Specjalistyczna mąka pszenna typu 0/00 o sile W 300–320, przeznaczona do wypieku autentycznej pizzy neapolitańskiej.

    Produkt posiada certyfikat AVPN – Stowarzyszenia Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej,co gwarantuje zgodność z wymaganiami tradycyjnej receptury.

    Mąka została opracowana z myślą o uzyskaniu jednolitego, gładkiego ciasta, które łatwo się formuje i rozciąga ręcznie, zgodnie z techniką typową dla pizzy napoletana.

    Dzięki wysokiej sile glutenu (W 300–320) ciasto zachowuje elastyczność, wytrzymałość i doskonale znosi długi czas fermentacji.

    Rekomendowana do średnich i długich czasów wyrastania – nawet do 48 godzin w warunkach chłodniczych lub 20 godzin w temperaturze pokojowej.

    Czas dojrzewania ciasta może się różnić w zależności od warunków otoczenia i proporcji drożdży.

    Idealna do zastosowania w profesjonalnych pizzeriach oraz dla entuzjastów wypieku pizzy w stylu neapolitańskim w warunkach domowych.

     

    W opakowaniu:

    25 kg

    Najczęściej kupowane zobacz więcej
      Inne z tej kategorii