Koszyk
    Mąka pszenna włoska do pizzy typ 00 CARLOTTA AVPN 25 kg – Molini Bongiovanni
    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    Mąka pszenna włoska do pizzy typ 00 CARLOTTA AVPN 25 kg – Molini Bongiovanni

    • Bongiovanni
    • 0025690
    • 24h
      • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1562,00/372,00
      • Tłuszcz (g) - 1,10
      • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 0,20
      • Węglowodany (g) - 76,50
      • w tym cukry (g) - 3,50
      • Sól jako NaCl (g) - 0,01
      • Błonnik (g) - 2,80
      • Białko (g) - 12,10
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • mąka pszenna typ 0, walec frezowany
    Twoja cena
    7,26
    zł brutto za kg
    Cena regularna
    7,26
    zł brutto za kg
    Cena za WOR
    181,50
    zł brutto
    Opis

    Mąka pszenna CARLOTTA AVPN - Bongiovanni

    Wysokogatunkowa mąka pszenna typu 0/00 o sile W 240–260, opracowana specjalnie z myślą o wypieku tradycyjnej pizzy neapolitańskiej.

    Produkt certyfikowany przez AVPN (Stowarzyszenie Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej), zgodny z oficjalnymi wytycznymi dotyczącymi przygotowania ciasta typu pizza napoletana.

    Przeznaczona do fermentacji o średnim czasie wyrastania: do 24 godzin w lodówce lub 12 godzin w temperaturze pokojowej.

    Odpowiednia struktura glutenu zapewnia sprężyste, elastyczne ciasto o wysokiej tolerancji na dłuższy czas leżakowania.

    Siła mąki (W 240–260) pozwala na uzyskanie wypieków o dobrze rozwiniętej strukturze i charakterystycznym miękkim, ale stabilnym środku, z lekko chrupiącymi brzegami.

    Rekomendowana zarówno do profesjonalnych pizzerii, jak i domowych wypieków dla koneserów włoskiej kuchni.

     

    W opakowaniu:

    25 kg

    Najczęściej kupowane zobacz więcej
      Inne z tej kategorii