Koszyk
    Mąka pszenna włoska do pizzy typ 00 ELENA 25 kg – Molini Bongiovanni
    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    Mąka pszenna włoska do pizzy typ 00 ELENA 25 kg – Molini Bongiovanni

    • Bongiovanni
    • 0025692
    • 24h
      • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1596,00/380,00
      • Tłuszcz (g) - 1,10
      • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 0,20
      • Węglowodany (g) - 76,50
      • w tym cukry (g) - 3,50
      • Sól jako NaCl (g) - 0,01
      • Błonnik (g) - 2,80
      • Białko (g) - 14,20
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • mąka pszenna typ 00/0/T1, walec frezowany
    Twoja cena
    7,94
    zł brutto za kg
    Cena regularna
    7,94
    zł brutto za kg
    Cena za WOR
    198,50
    zł brutto
    Opis

    Mąka pszenna ELENA - Bongiovanni

    Profesjonalna mąka pszenna typu 0/00 opracowana specjalnie z myślą o wypiekach wymagających bardzo długiego czasu fermentacji.

    Dzięki wysokiej sile glutenowej doskonale sprawdza się przy dojrzewaniu ciasta przez 72 godziny w chłodzeniu lub 24 godziny w temperaturze pokojowej.

    Wysoki parametr W oznacza zdolność mąki do tworzenia wytrzymałej, elastycznej struktury, która umożliwia uzyskanie lekkiego, dobrze napowietrzonego ciasta.

    Mąka ELENA jest idealna do wypieków wymagających dużej objętości, sprężystości i odporności na długotrwałe procesy garowania.

    Sprawdza się w profesjonalnych pizzeriach oraz wszędzie tam, gdzie jakość i kontrola nad procesem fermentacji są kluczowe.

    Zarówno przy pizzy neapolitańskiej, jak i w innych wypiekach o przedłużonym czasie przygotowania.

    Czas wyrastania może się różnić w zależności od temperatury, wilgotności oraz zastosowanej ilości drożdży.

     

    W opakowaniu:

    25 kg

    Najczęściej kupowane zobacz więcej
      Inne z tej kategorii