Mąka pszenna LUISA AVPN została opracowana specjalnie z myślą o przygotowaniu autentycznej pizzy neapolitańskiej.
Posiada certyfikat AVPN, co potwierdza jej zgodność z wymaganiami Stowarzyszenia Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej.
Typ 0/00 oraz siła mąki na poziomie W 280–320 sprawiają, że jest ona idealna do wypieków wymagających średniego i długiego czasu wyrastania.
Ciasto przygotowane z tej mąki dojrzewa optymalnie przez 48 godzin w warunkach chłodniczych lub przez 18 godzin w temperaturze pokojowej.
Mąka zapewnia elastyczne, dobrze napowietrzone ciasto o stabilnej strukturze, które łatwo się formuje i zachowuje charakterystyczny miękki środek z chrupiącym rantem – typowym dla pizzy w stylu neapolitańskim.
Czas fermentacji może się różnić w zależności od warunków środowiskowych oraz ilości użytych drożdży.
Produkt dedykowany do profesjonalnych zastosowań w pizzeriach, ale także dla pasjonatów domowego wypieku pizzy na najwyższym poziomie.
W opakowaniu:
25 kg