Koszyk
    Mąka pszenna włoska do pizzy typ 00 LUISA AVPN 25kg – Molini Bongiovanni
    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    Mąka pszenna włoska do pizzy typ 00 LUISA AVPN 25kg – Molini Bongiovanni

    • Bongiovanni
    • 0025696
    • 7 dni
      • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1579,00/376,00
      • Tłuszcz (g) - 1,10
      • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 0,20
      • Węglowodany (g) - 76,50
      • w tym cukry (g) - 3,50
      • Sól jako NaCl (g) - 0,01
      • Błonnik (g) - 2,80
      • Białko (g) - 13,30
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • Przechowywać w suchym, czystym miejscu.
    • mąka pszenna typ 00/0/T1
    Twoja cena
    7,68
    zł brutto za kg
    Cena regularna
    7,68
    zł brutto za kg
    Cena za WOR
    192,00
    zł brutto
    Opis

    Mąka pszenna LUISA AVPN - Bongiovanni

    Mąka pszenna LUISA AVPN została opracowana specjalnie z myślą o przygotowaniu autentycznej pizzy neapolitańskiej.

    Posiada certyfikat AVPN, co potwierdza jej zgodność z wymaganiami Stowarzyszenia Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej.

    Typ 0/00 oraz siła mąki na poziomie W 280–320 sprawiają, że jest ona idealna do wypieków wymagających średniego i długiego czasu wyrastania.

    Ciasto przygotowane z tej mąki dojrzewa optymalnie przez 48 godzin w warunkach chłodniczych lub przez 18 godzin w temperaturze pokojowej.

    Mąka zapewnia elastyczne, dobrze napowietrzone ciasto o stabilnej strukturze, które łatwo się formuje i zachowuje charakterystyczny miękki środek z chrupiącym rantem – typowym dla pizzy w stylu neapolitańskim.

    Czas fermentacji może się różnić w zależności od warunków środowiskowych oraz ilości użytych drożdży.

    Produkt dedykowany do profesjonalnych zastosowań w pizzeriach, ale także dla pasjonatów domowego wypieku pizzy na najwyższym poziomie.

     

    W opakowaniu:

    25 kg 

    Najczęściej kupowane zobacz więcej
      Inne z tej kategorii