oleje i tłuszcze roślinne (olej palmowy i jego frakcje, olej słonecznikowy w różnych
proporcjach), woda, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monooleinian
polioksyetylenosorbitolu (E433), lecytyna stonecznikowa (E322(i)), substancja konserwująca: sorbinian
potasu (E202), regulator kwasowości (E330), aromat masła, barwnik: beta-karoten (E160a(i)
Wysokotłuszczowy produkt o uniwersalnym zastosowaniu, stworzony z myślą o wymaganiach przemysłu cukierniczego, piekarniczego, mleczarskiego oraz gastronomii.
Dzięki swojej stabilnej konsystencji i wysokiej zawartości tłuszczu (82%), stanowi niezawodną bazę do szerokiej gamy zastosowań technologicznych.
Margaryna doskonale sprawdza się jako składnik kremów, nadzień, mas cukierniczych, ciast kruchych, francuskich oraz ciast parzonych.
Może być również wykorzystywana w produkcji wypieków o zwiększonej trwałości oraz w procesach wymagających wysokiej odporności termicznej.
W opakowaniu:
10 kg