Koszyk
    Masa jajowa pasteryzowana 1kg - BALTICOVO
    Przechowywać schłodzone

    Masa jajowa pasteryzowana 1kg - BALTICOVO

    • Balticovo
    • 0027162
    • 24h
      • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 531,00/127,00
      • Tłuszcz (g) - 9,50
      • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 2,50
      • Węglowodany (g) - 0,40
      • w tym cukry (g) - 0,40
      • Sól jako NaCl (g) - 0,30
      • Białko (g) - 10,20
    • Przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C
    • Przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C
    • Płynne jajka (93%), Woda, Konserwant: sorbinian potasu (E202), Regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).
    Twoja cena
    17,50
    zł brutto za kg
    Cena regularna
    17,50
    zł brutto za kg
    Cena za sztuka
    17,50
    zł brutto
    Opis

    Masa jajowa pasteryzowana - BALTICOVO

    To wysokiej jakości płynny produkt, przygotowany z wybitej treści jaj kurzych z chowu klatkowego, wzbogacony dodatkiem sorbinianu potasu i kwasu cytrynowego.

    Sorbinian potasu i kwas cytrynowy zapewniają dłuższą trwałość produktu, bez wpływu na jego smak i właściwości.

    Pasteryzacja zapewnia bezpieczeństwo mikrobiologiczne, eliminując ryzyko związane z surowymi jajami.

    Jest to niezawodny składnik dla profesjonalistów w branży spożywczej, który zapewnia wszechstronność i doskonałe efekty w różnorodnych zastosowaniach kulinarnych.

    Masa jajowa jest niezastąpiona przy wypiekach ciast i ciastek, nadając im lekką i puszystą konsystencję.

    Doskonale sprawdza się w produkcji bez, musów oraz kremów i nadzień, wzbogacając ich teksturę i smak.

    To niezbędny produkt w każdej profesjonalnej kuchni i zakładzie produkcyjnym.

    Jego wszechstronność i doskonałe właściwości sprawiają, że jest idealnym wyborem dla piekarni, cukierni, restauracji oraz producentów żywności.

     

    W opakowaniu:

    1 kg 

     

    Przepis z wykorzystaniem produktu:

    Idealnie czekoladowe brownie

    Najczęściej kupowane zobacz więcej
      Inne z tej kategorii