Warunki przechowywania powinny odbywać się w temperaturze dodatniej: nie wyższej niż 25°C, przy wilgotności względnej nie wyższej niż 75%. Zalecane przechowywanie w warunkach chłodniczych. Pomieszczenie magazynowe powinno być czyste, bez obcych zapachów.
Po otwarciu opakowania towar przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.
Składniki: mleko odtłuszczone; cukier; olej kokosowy; glukoza; syrop glukozowy; serwatka w proszku (z mleka); odtłuszczone mleko w proszku; substancje zagęszczające: E 412, E 466, E 407; E 410; emulgator: E 471; aromaty; barwnik: karoteny.
Masa lodowa płynna do lodów o smaku śmietankowym.
Przeznaczona jest do produkcji świderków amerykańskich tj.: lodów „twardych”, nienapowietrzanych, wymrażanych w bardzo niskich temperaturach.
W opakowaniu:
5 kg