Nadzienia owocowe to produkty otrzymane przez gotowanie przecierów owocowych z dodatkiem substancji zagęszczających, kwasów spożywczych, substancji konserwujących, barwiących i aromatyzujących.
Nadzienia do stosowania na zimno i na gorąco, temperatura wypieku 200 - 220 stopni C w czasie 15 - 20 min.
Po wypieku przypominają galaretki transparentne o kolorze i smaku świeżych owoców. Można je stosować do nadziewarek dyszowych.
Na zimno - jako masy owocowe do przekładania ciast i tortów, stanowią warstwę izolacyjną pod masy, kremy i bitą śmietanę, do nadziewania bułek, rogali, pączków - po wypieku, do przekładania ciastek drobnych, kruchych i półkruchych.
Na gorąco - do wypieku ciastek kruchych, ciast drożdżowych, ciastek francuskich, do środka i na wierzch, do odpieku rantów, blatów itp.
W opakowaniu:
13 kg