Opis Piec konwekcyjno-parowy PIRON PF9004 przeznaczony jest do smażenia, gotowania na parze, blanszowania, pieczenia i innych rodzajów obróbki cieplnej produktów w gastronomii i handlu. Kamera wykonana jest ze stali nierdzewnej AISI304.
Funkcje:
- Ręczna regulacja temperatury.
- Technologia przepływu powietrza - dzięki kilku odwracalnym wentylatorom zmienny system powietrza zapewnia zwiększony przepływ powietrza w komorze pieczenia piekarnika i gwarantuje doskonały jednolity wynik.
- Technologia Sator Steam zapewnia parę o 100% nasyceniu w komorze; odbywa się to poprzez tworzenie drobnej mgły wodnej.
- Dopływ pary od 10% do 70% skraca czas gotowania i chroni powierzchnię potrawy przed skutkami wydłużonego czasu gotowania.
- Regulator czasowy.
- Podwójne przeszklenie z wyjmowaną szybą wewnętrzną dla łatwego czyszczenia.
- Proste i intuicyjne sterowanie.
- Podświetlenie.