Nibsy kakaowe to czysta esencja każdego ziarna.
Pełne ziarna po uprażeniu zostają połamane.
W procesie dokładnego przesiewania oddzielone zostają wszystkie łuski i pozostaje bardzo czysty i smaczny surowiec: Nibsy kakaowe Callebaut.
Dzięki intensywnemu smakowi prażonego kakaowca i chrupiącej teksturze nibsy doskonale nadają się do nadawania tekstury deserom, a nawet pikantnym potrawom.
Posyp nimi świeżo oblany wyrób, aby wzbogacić je o dodatkowy smak kakao.
Dodane do karmelu (dobrze rozdrobnione) nibsy kakaowe pozwolą uzyskać wspaniały nugat.
Można je też połączyć z czekoladowo - orzechową masą do pralin lub giandują, dając im tym samym dodatkowy smak i zaskakującą teksturę.
Nibsy można też zapiekać w rogalikach, ciasteczkach i ciastach, a także posypywać nimi desery, lody i napoje podawane zaraz po przygotowaniu, aby nadać im więcej smaku i chrupkości.
W opakowaniu:
0,8 kg