cukier, nadzienie morelowe (22%) [owoce: morele, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja(e) żelująca(e): pektyny, kwas(y): kwas cytrynowy, regulator(y) kwasowości: cytryniany sodu, aromat], jaja, mąka pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (4,7%), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy) w zmiennych proporcjach, skrobia pszenna, frakcjonowany tłuszcz palmowy, woda, oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy i palmowy), skrobia modyfikowana, jaja w proszku, pestki moreli, emulgator(y) (lecytyny z rzepaku, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny ze słonecznika, stearoilomleczan sodu); substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu); serwatka w proszku (z mleka), orzechy laskowe, regulator(y) kwasowości: kwas cytrynowy, substancja(e) konserwująca(e): kwas sorbowy, barwnik(i): annato, sól, aromaty, białko JAJA w proszku, substancja(e) zagęszczająca(e): mączka chleba świętojańskiego.
Kakaowe ciasto z nadzieniem morelowym 22%, dekorowane glazurą 10%.
Gotowy, całkowicie wypieczony produkt, w papierowej prostokątnej foremce.
Produkt, którego trwałość została przedłużona przez zamrożenie.
W opakowaniu:
2,1 kg x 2 szt.