Czekolada charakteryzuje się bardzo intensywnym i złożonym smakiem, bogatym w nuty prażonych ziaren oraz świeże nuty owocowe - moreli, czerwonych owoców, cytrusów, a także lekkie nuty herbaciane.
Doskonale smakuje bez żadnych dodatków, sprawdzi się również w połączeniu z owocami o umiarkowanej i wysokiej kwasowości oraz słodyczy.
Wspaniałą harmonię można osiągnąć łącząc czekoladę ze składnikami z wyczuwalną goryczką - orzechami włoskimi, kawą, ostrymi przyprawami.
Z czekoladą przygotujesz doskonałe wyroby formowane, a także ganache, musy czy sosy o niepowtarzalnym smaku.
Płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Wyspy Świętego Tomasza, odmiana Amelonado - dla uzyskania złożonego smaku.
Sao Thome to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 70 % i statusie kuwertury.
W opakowaniu:
2,5 kg